Οι μικρές χαρές της ζωής (Challenge)Καθημερινά δίνουμε τόση σημασία στα “μεγάλα” και ακριβά πράγματα. Είμαστε τόσο απορροφημένοι στους στόχους μας και τόσο συνηθισμένοι στην ρουτίνα μας που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα ξανά και ξανά, ξεχνώντας να παρατηρήσουμε τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα. Τις μικρές χαρές της ζωής, που μπορεί να μοιάζουν τόσο μικρές αλλά ταυτόχρονα να είναι τόσο σημαντικές, αφού είναι ικανές να αλλάξουν στο σύνολο την διάθεση μιας ημέρας αν εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να τις παρατηρεί και να τις εκτιμάει παραπάνω.

Η χαρά και η ευτυχία δεν κρύβονται πάντα στα μεγάλα αποκτήματα και κατορθώματα! Όσο μεγάλο κι αν φαντάζει κάτι να το πετύχεις, όταν τα καταφέρεις, η χαρά θα κρατήσει μονάχα για μια στιγμή! Γι' αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να εκτιμούμε τα μικρά πράγματα, όλες αυτές τις μικρές στιγμές που μπορεί να σου φτιάξουν απρόσμενα λίγο την διάθεση...

Όταν ήμασταν παιδιά δεν χρειαζόμασταν πολλά για να είμαστε ευτυχισμένοι. Μπορούσε να μας κάνει χαρούμενους ακόμα και ένα γλυκό ή το να μας αφήσουν να παίξουμε έξω μαζί με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς. Όσο μεγαλώνουμε αρχίζουμε να χάνουμε αυτή την ιδιότητα όταν στην πραγματικότητα είναι η πιο σημαντική. Το να μπορείς δηλαδή να είσαι χαρούμενος με αυτά που έχουν πραγματική σημασία στην ζωή, και να μην βασίζεις την ευτυχία σου στα υλικά αγαθά, τα αποκτήματα, και στην επίτευξη ανόητων στόχων.

Γι' αυτό λοιπόν σήμερα σκέφτηκα να μιλήσουμε για όλα όσα κάνουν την ζωή μας λίγο ομορφότερη καθημερινά και φωτίζουν τη μέρα μας! Για όλες αυτές τις μικρές χαρές της ζωής που μπορεί να μη τους δίνουμε και τόσο μεγάλη σημασία αλλά χωρίς αυτές η ζωή μας θα ήταν άχρωμη, άοσμη, άνοστη και αδιάφορη!

My small but definite happiness list


Η μυρωδιά του καφέ το πρωί
Δεν πίνω καφέ καθημερινά ούτε έχω ανάγκη από καφεΐνη για να ανοίξει το μάτι που λένε. Όταν όμως αποφασίσω να πιω συνήθως θα προτιμήσω έναν ελληνικό καφέ το πρωί. Αυτή η μυρωδιά, τα αρώματα και η ζεστασιά, μου φέρνουν τόσες αναμνήσεις απ' τα παιδικά μου χρόνια και τις διακοπές με τους παππούδες και όχι μόνο. Είναι μια συνήθεια που απολαμβάνω να κάνω μια στο τόσο.


Η μυρωδιά της φύσης την άνοιξη
Όταν πλέον έχει ανοίξει λίγο ο καιρός και ανοίγεις το παράθυρο σου και σου έρχονται όλες αυτές οι λουλουδένιες μυρωδιές και καταλαβαίνεις πως επιτέλους ήρθε η άνοιξη! Λατρεύω αυτή τη μυρωδιά και την αίσθηση της φύσης, που σου δείχνει τόσο έντονα την παρουσία της και σε περιβάλει με όμορφα αρώματα.


Η βροχερή μέρα το καλοκαίρι
Όταν έχει αφόρητη ζέστη καθημερινά απλά λατρεύω έστω και αυτή τη μικρή ανάσα δροσιάς μέσα στο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι η λιγότερο αγαπημένη μου εποχή, οπότε κάθε φορά που βρέχει νιώθω σαν να εισακούονται οι προσευχές μου και να με λυπήθηκε ο Θεός. χαχα


Το απρόσμενο μήνυμα
Κάθε φορά που λαμβάνω ένα μήνυμα στο email μου ή στα social media για το blog, το κανάλι μου στο YouTube, ή το λογαριασμό μου στο Instagram πραγματικά μπορεί να μου φτιάξει ολόκληρη τη μέρα. Αυτή η στιγμή της επιβεβαίωσης ότι κάτι κάνεις καλά και αυτό έχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Ότι κάτι που είπες βοήθησε κάποιον ή κάτι που μοιράστηκες ενέπνευσε κάποιον. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ουσία συνεχίζω να έχω το blog και να μοιράζομαι όσα μοιράζομαι. Οπότε κάθε φορά που λαμβάνω ένα μήνυμα παίρνω απίστευτη χαρά, και το εκτιμώ πραγματικά όταν κάποιος αφιερώνει λίγα λεπτά από τον χρόνο του για να μου στείλει κάτι.


Όταν ανακαλύπτω την επόμενη πηγή έμπνευσης
Αυτό μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα βίντεο, μια ταινία, ένα τραγούδι, ένας άνθρωπος, μια φωτογραφία... Οτιδήποτε και να είναι, τη στιγμή που θα βρω αυτό το διαφορετικό που θα με ενθουσιάσει, συναρπάσει και εμπνεύσει μου δίνει απίστευτη χαρά! Αισθάνομαι ότι έχω κάνει μια τρομερή ανακάλυψη που την θεωρώ πολύ σημαντική και θέλω να την κρατήσω μόνο για μένα! Μετά βέβαια ο ενθουσιασμός δεν με αφήνει και θέλω να το μοιραστώ παντού γιατί η ζωή είναι καλύτερη όταν μοιράζεσαι. :P


Όταν χρειάζεσαι κουβέρτα
Όταν πια αλλάζουμε εποχή και από την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού φτάνει ο καιρός που χρειάζεσαι κουβέρτα για να σκεπαστείς, και είναι τόσο ζεστά και χουχουλιάρικα στο κρεβάτι, που ειδικά τις πρώτες μέρες δε θέλεις να σηκωθείς με τίποτα και να αποχωριστείς το κρεβάτι σου.


Απρόσμενος επισκέπτης
Κάθε φορά που αντικρίζω κάποιο πουλί ή πεταλούδα να έχει σταθεί ή να πετάει έξω απ' το παράθυρο μου, εκείνη τη στιγμή νιώθω σαν να λαμβάνω ένα μήνυμα από το σύμπαν. Νιώθω ένα συναίσθημα ασφάλειας και επιβεβαίωσης του ότι όλα είναι καλά.


Ο μεσημεριανός ύπνος
Ο ύπνος γενικότερα θα έλεγα καθώς σε ξεκουράζει και ανανεώνει και μόλις ξυπνάς αισθάνεσαι φρέσκος και γεμάτος ενέργεια. Όλα αυτά τα θετικά είναι ακόμη καλύτερα όταν μπορείς να τα λάβεις ύστερα από έναν μεσημεριανό “υπνάκο”. Όταν έχεις ξαπλώσει να κοιμηθείς μόλις για μισή ώρα, αλλά είναι αρκετή ώστε να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις ξεκουραστεί και απολαύσει ατελείωτες ώρες ύπνου!


Η ανακάλυψη μιας καινούριας γεύσης
Θα έλεγα πως από τότε που έγινα χορτοφάγος έχω μάθει να τρώω. Τρώω και δοκιμάζω καινούριες γεύσεις και φαγητά που πριν δεν θα σκεφτόμουν καν να γευτώ! Πειραματίζομαι με διάφορες συνταγές και δεν φοβάμαι να δοκιμάσω καινούρια πράγματα και συνδυασμούς που πριν μου ξένιζαν αρκετά. Είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός μου όταν δοκιμάζω μια καινούρια συνταγή και τεράστια η ικανοποίηση όταν πετυχαίνει την πρώτη φορά, τόσο που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί τόσο καιρό δεν την είχα συμπεριλάβει στη διατροφή μου και αγνοούσα την ύπαρξη της.


Η ηρεμία το πρωί
Όταν έχεις ξυπνήσει πολύ πρωί, την ώρα που μαζί σου ξυπνάει και η φύση, που όλα είναι τόσο ήσυχα γιατί όλοι κοιμούνται ακόμα, και το μόνο που ακούς είναι το κελάιδισμα των πουλιών και την πρωινή δροσιά να σε χαιρετάει. Στις 5 είναι μια βάναυση ώρα να ξυπνάς, αλλά πάντα σε ανταμείβει αυτή η ησυχία και το αίσθημα της εσωτερικής σου ηρεμίας που μπορείς πια να βρεις, αφού δεν υπάρχει τίποτα να σου αποσπάει την προσοχή παρά μόνο ο εαυτός σου. Πραγματικά απολαμβάνω αυτή την ηρεμία όσες φορές καταφέρνω να ξυπνήσω τόσο νωρίς για να βιώσω αυτό το συναίσθημα.


Αυτή ήταν η δική μου λίστα με τις μικρές χαρές της ζωής! Πάρε μέρος κι εσύ σε αυτό το challenge και μοιράσου τις δικές σου μικρές αλλά ξεκάθαρες στιγμές ευτυχίας, είτε γράφοντας ένα blog post και αφήνοντας το link με την ανάρτηση σου στα σχόλια από κάτω, είτε κατεβάζοντας την παρακάτω εικόνα και κάνοντας tag @lacreativeme στο Instagram για να δω τις δικές σου απαντήσεις!


Κάνε κλικ σε όποια απ' τις δύο εικόνες προτιμάς, για να μεταφερθείς στη σελίδα που θα την κατεβάσεις στο σωστό μέγεθος για το Instagram Story.


       

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes