Με ποιον τρόπο δείχνεις αγάπη στον εαυτό σου;


Love yourself! Το λες το ακούς το διαβάζεις, εσύ όμως με ποιον τρόπο δείχνεις αγάπη στον εαυτό σου;


Με ποιον τρόπο δείχνεις αγάπη στον εαυτό σου;


Η αγάπη για τον εαυτό μας ίσως είναι και η πιο σημαντική μορφή και σχέση αγάπης έχουμε στην ζωή μας! Γιατί πρώτον με τον εαυτό σου θα πορεύεσαι σε όλη την διάρκεια της ζωής σου και δεύτερον ένας άνθρωπος που δεν έχει μάθει να αγαπάει τον εαυτό του, πως θα μπορέσει να αγαπήσει κάποιον άλλον στ' αλήθεια; Θα δημιουργεί σχέσεις ανασφάλειας και θα είναι πάντα εξαρτημένος απ' το έτερον του ήμισυ αποζητώντας και “παρακαλώντας” ίσως για αγάπη που δεν μπορεί να λάβει απ' τον εαυτό του!

Ο άνθρωπος όμως που αγαπά τον εαυτό του ξέρει να χτίζει πιο γερές βάσεις στις σχέσεις του. Καταρχάς σέβεται τον εαυτό του, ξέρει τα θέλω του και την αξία του, και είναι δύσκολο να αρκεστεί σε κάτι λιγότερο ή να ανεχτεί συμπεριφορές που δεν του αρμόζουν!

Πως ακριβώς όμως αγαπάς τον εαυτό σου και με ποιο τρόπο το δείχνεις; Η πιο απλή και ουσιαστική μορφή απόδειξης της αγάπης προς τον εαυτό μας γίνεται μέσα απ' τις πράξεις μας! Συγκεκριμένα το να αγαπάς τον εαυτό σου έχει να κάνει με τον να τον ακούς , να τον εμπιστεύεσαι και να ενεργείς πάντα προς όφελος του!


Αυτοί είναι μερικοί τρόποι να δείξεις αγάπη στον εαυτό σου:


Να σε βάζεις για ύπνο νωρίς
Αν λες πως αγαπάς τον εαυτό σου αλλά δουλεύεις πολύ και δεν ξεκουράζεσαι αρκετά ποιον πας να κοροϊδέψεις; Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου καθημερινά για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας! Ο οργανισμός μας είναι μια μηχανή. Όπως ακριβώς φορτίζεις το κινητό σου για να έχει ενέργεια και να λειτουργεί, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να “φορτίζουμε” το σώμα μας με επαρκείς ώρες ύπνου, αν θέλουμε να λειτουργούμε σωστά και να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στο μέλλον.


Να τρέφεσαι σωστά
Μετά τον ύπνο η επόμενη πηγή ενέργειας του οργανισμού μας είναι το φαγητό! Ποιο φαγητό όμως; Δεν μπορείς να λες ότι αγαπάς τον εαυτό σου αν δεν παίρνεις τις απαραίτητες θερμίδες για να τον συντηρείς καθημερινά. Αν κάνεις εξαντλητικές δίαιτες ή προτιμάς να τρως ανθυγιεινά και να του στερείς τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του! Εμπλούτισε την διατροφή σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και θα δεις αμέσως διαφορά ακόμα και στην διάθεση σου!


Να κινείσαι
Βρες μια σωματική δραστηριότητα που απολαμβάνεις να κάνεις όχι για να φτιάξεις το τέλειο σώμα, αλλά γιατί πραγματικά σου αρέσει και περνάς καλά με αυτήν. Γιατί με αυτήν μπορείς παράλληλα να εκτονώνεις την ενέργεια σου, να περνάς ευχάριστα την ώρα σου και δεν σου είναι αγγαρεία να την επαναλαμβάνεις συχνά.


Να προσέχεις τι καταναλώνεις
Όχι δεν εννοώ το φαγητό! Μια άλλη μορφή κατανάλωσης είναι όσα βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά. Πρόσεχε οι πηγές επιρροών γύρω σου, να δημιουργούν ένα θετικό αντίκτυπο πάνω σου και να γεμίζουν την ζωή σου με θετική ενέργεια και αισιοδοξία! Μείνε μακρυά από κουτσομπολιά και τις “ειδήσεις” που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν φόβο, αφού καθημερινά μας βομβαρδίζουν με ένα σωρό δυσάρεστα νέα, λες και στον κόσμο δε συμβαίνει τίποτα καλό.


Να κάνεις ψηφιακή αποτοξίνωση
Τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά ο υπολογιστής, τα tablets και τα κινητά στη ζωή μας σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που να εμφανίζουμε σημάδια εξάρτησης! Καλό είναι όσο μπορείς να ελέγχεις τις ώρες που περνάς μπροστά από μια οθόνη και μένεις online, κάνοντας αποχή και από τα social media. Αν μη τι άλλο έχουν αποδειχτεί το ίδιο εθιστικά, αφού σε απορροφούν οδηγώντας σε να κάνεις scroll ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να χάνεις την αίσθηση του χρόνου.


Να μένεις πιστός στον εαυτό σου
Η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης προς τον εαυτό σου, είναι να μένεις πιστός σε αυτόν! Να τον σέβεσαι, να στηρίζεις τις επιλογές και τα πιστεύω σου λέγοντας όχι χωρίς ενοχές σε ανθρώπους και πράγματα που δε θες να κάνεις. Ίσως είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία το να αρχίσεις να σε ακούς περισσότερο και να σε υποστηρίζεις αν δεν έχεις συνηθίσει να το κάνεις, αλλά σε βάθος χρόνου είναι αυτό που θα σε ανταμείψει περισσότερο!


Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου
Ακόμα και για το πιο απλό πράγμα, για το πιο μικρό κατόρθωμα να μάθεις να λες μπράβο! Είναι ένας τρόπος να χτίσεις παράλληλα την αυτοπεποίθηση σου αναγνωρίζοντας στον εαυτό σου κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο που κατάφερες να πετύχεις. Το να εκφράζεις την ευχαρίστηση σου για μια θετική εξέλιξη, μπορεί να σου δώσει παραπάνω κίνητρο να κυνηγάς με περισσότερη όρεξη τους στόχους σου με αποτέλεσμα να καταφέρεις να τους πετύχεις πιο γρήγορα.


Να περνάς χρόνο μόνος σου
Βρες χρόνο να περνάς μόνος με τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να αποφορτίζεσαι και να κάνεις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν! Αυτό μπορεί να είναι η ανάγνωση κάποιου βιβλίου που ήθελες να διαβάσεις εδώ και καιρό, η παρακολούθηση κάποιας ταινίας, ένας περίπατος στη θάλασσα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα και αιθέρια έλαια. Ότι κι αν επιλέξεις να κάνεις, είναι σημαντικό να κλείνεις συχνά ένα ραντεβού με τον εαυτό σου για να χαλαρώνεις και να βάζεις σε τάξη τις σκέψεις σου.


Να σε συγχωρείς
Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε όλοι σε τούτη τη ζωή” όπως λέει και το άσμα. Μπορεί κάτι κάποια στιγμή στην ζωή σου να έχεις κάνει και να το κουβαλάς ακόμα και σήμερα. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβεις ότι τη δεδομένη στιγμή έτσι έκρινες έτσι έπραξες και αν μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο θα το είχες κάνει. Αυτή ήταν η αλήθεια σου και όσο και να σκέφτεσαι μια κατάσταση που συνέβη στο παρελθόν δεν μπορείς να την αλλάξεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αποδεχτείς να σε συγχωρέσεις και να πας παρακάτω.


Με ποιον τρόπο δείχνεις αγάπη στον εαυτό σου;


Τώρα θα σκεφτείς εσύ καλά τα λες αλλά αλήθεια κάνεις πράξη όσα γράφεις;

Σίγουρα δε γράφω κούφιες λέξεις και δε δίνω συμβουλές που δεν ακολουθώ η ίδια! Έχω υιοθετήσει τη φιλοσοφία του μινιμαλισμού και έχω κάνει decluttering στη ζωή μου! Σε πράγματα, ανθρώπους, συνήθειες... Έχω επιλέξει να μην βλέπω τηλεόραση αλλά να παρακολουθώ ότι και όποτε θέλω στο ίντερνετ. Απέχω συνειδητά από τα social media χρησιμοποιώντας μονάχα τους “επαγγελματικούς” λογαριασμούς που έχω δημιουργήσει για το blog. Παράλληλα έχω αλλάξει διατροφή και επιλέγω να τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά και γενικά “φρέσκες” τροφές και όχι ότι βγαίνει από σακουλάκι. Τελευταία προσπαθώ να μειώσω την κατανάλωση ζάχαρης επιλέγοντας εναλλακτικές πηγές γλυκαντικών ουσιών. Όλη αυτήν τη φιλοσοφία του “φρέσκου” την έχω μεταφέρει και στα προϊόντα περιποίησης μου, αφού όσοι με διαβάζετε ξέρετε ήδη ότι φτιάχνω μόνη μου τα δικά μου καλλυντικά και αποφεύγω την χρήση χημικών. Άλλος ένα τρόπος που προσέχω την υγεία μου είναι η γυμναστική. Έχω βρει την κατάλληλη άσκηση για μένα, το σκοινάκι, που την κάνω σε συνδυασμό με άλλες ασκήσεις γυμναστικής πιλάτες...

Για να μη μακρηγορώ, γενικά προσπαθώ να επιλέγω πράγματα που με ευχαριστούν, που ξέρω ότι μου κάνουν καλό και διατηρούν τη θετική ενέργεια στη ζωή μου. Τα τελευταία χρόνια (θέλετε και λόγω ηλικίας;) έχω μάθει να αγαπάω τον εαυτό μου περισσότερο. Γιατί όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις περισσότερα και ωριμάζεις! Καταλαβαίνεις ότι στην ουσία μόνο εσένα έχεις πραγματικά στην ζωή σου και δεν μπορεί να σου ανήκει τίποτα άλλο, έτσι αρχίζεις να χτίζεις και να επενδύεις περισσότερο στην σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Αν δεν είσαι εσύ καλά δεν θα τα έχεις καλά με κανέναν!


Με ποιον τρόπο δείχνεις αγάπη στον εαυτό σου;


Αυτό ήταν το τελευταίο post για τον #FebInLove Blog Challenge και ελπίζω μέσα από αυτό να κατάφερα να σας δώσω έμπνευση και να σας μετέφερα λίγη θετική ενέργεια με όλα όσα μοιράστηκα μαζί σας αυτόν το μήνα! Να φροντίζετε τον εαυτό σας!
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ

SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Τέλειο κείμενο! Συμφωνώ απόλυτα! Και είναι πολύ όμορφο και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλα αυτά έχεις μπορέσει και τα έχεις κάνει πράξη! Μπράβο σου! Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes