Hello September


Επιστρέψαμε! Σας καλωσορίζω και επίσημα πάλι πίσω στο blog, ύστερα από αυτό το μικρό και αναγκαίο διάλειμμα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά, να ξεκουραστήκατε, να απολαύσατε τις διακοπές σας και να έχετε επιστρέψει ανανεωμένοι πίσω στην καθημερινότητα σας!

Σκεφτόμουν ποιο θα ήταν το post της επιστροφής ύστερα από αυτό το μικρό μεγάλο διάλειμμα... Η αλήθεια είναι πως έγραψα μερικά. Το καλό είναι ότι δεν τα έγραφα σε χαρτί ώστε να κατέληγαν σε έναν υπερχειλισμένο κάδο από χαρτάκια όπως βλέπουμε στις ταινίες. (Έχουμε και οικολογική συνείδηση :p) Αυτή είναι η τρίτη χρονιά λειτουργίας του LACREME (lacreativeme) και ένα είναι σίγουρο, έχει αλλάξει πολύ απ' την αρχική του μορφή και ως προς την θεματολογία αλλά και εμφανισιακά!


Ο πρώτος χρόνος

Αρχικά ξεκίνησα να μοιράζομαι τις ιδέες μου και τα DIY μου. Η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική θα έλεγα. Θες να τα κάνεις όλα μαζί και τα κάνεις, λάθος! Περπατάς στα τυφλά και ανακαλύπτεις πράγματα στην πορεία και στο λειτουργικό κομμάτι του blog, αλλά και για εσένα, για όσα θες να γράφεις και να μοιράζεσαι. Αφού άλλαξε αυτό το κομμάτι και το blog εμπλουτίστηκε με περισσότερες κατηγορίες, θεώρησα αναγκαίο να αλλάξει εμφάνιση. Έτσι πέρυσι το καλοκαίρι μπήκα στην διαδικασία να του κάνω μια μικρή ανακαίνιση (ή μεγάλη). Άλλαξα template, logo, αγόρασα το δικό μου domain, γέμισα ιδέες και συνέχισα την δεύτερη χρονιά ανανεωμένη.


Ο δεύτερος χρόνος

Η δεύτερη χρονιά ξεκίνησε με μια αναπάντεχη πρόταση για συνεργασία! Παρά τον πιεσμένο χρόνο μου, ήθελα πολύ να δεχτώ αυτήν την πρόταση όπως και έκανα, και έτσι για 10 μήνες ήμουν μέρος της ομάδας των Creative Bloggers! Έπειτα ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες. Θα έλεγα πως πέρυσι ήταν η χρονιά των αναπάντεχων και όμορφων συνεργασιών. Μοιραζόμουν μαζί σας κατασκευές και περισσότερες ιδέες από ποτέ, προκαλώντας τον εαυτό μου να δημιουργεί ακόμα περισσότερο υλικό και να εκφράζει την δημιουργικότητα του.

Κάπου στη μέση περίπου της χρονιάς θα έλεγα, είχα μια αποκάλυψη. Άρχισα κατά κάποιο τρόπο να αμφισβητώ τον εαυτό μου και όσα κάνω για την χρησιμότητα που είχαν στην ζωή μου. Σαν άνθρωπος και οπαδός του μινιμαλισμού θέλω να περνάω τον χρόνο μου ποιοτικά κάνοντας πράγματα που πραγματικά με γεμίζουν και με χαροποιούν. Έτσι εξαιτίας όλης αυτής της “πάλης” που ένιωθα να συμβαίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές του εαυτού μου, κάπου ένιωσα μια πίεση και απογοήτευση με αποτέλεσμα να μην φαίνομαι τόσο παραγωγική όσο θα ήθελα στο blog.

Σε αυτό συνέβαλαν ύστερα και άλλα πράγματα. Λίγο οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν για την σωστή λειτουργία του blog, για την ασφαλή σύνδεση των επισκεπτών, η δημιουργία πολιτικής απορρήτου GDPR για να συμμορφώνεται το blog με τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε (όπου στην δεύτερη περίπτωση ούτε νομικός σύμβουλος είμαι, ούτε κάποια ιδέα είχα πως έπρεπε να γραφτεί ένα τέτοιο κείμενο και διαβάζοντας για αυτές τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν, όταν δεν είσαι επαγγελματίας και δεν έχεις μια ομάδα ανθρώπων από πίσω σου να σε βοηθάει σε θέματα που δεν γνωρίζεις, μπορεί να γίνει αγχωτικό και χρονοβόρο). Λίγο που μετά δεν εμφανίζονταν σωστά όλες οι αναρτήσεις στο blog αλλά για κάποιο λόγο χάνονταν οι μισές από κάθε σελίδα... Αυτό με αποθάρρυνε απ' το να δημιουργώ περισσότερο περιεχόμενο, αλλά και να “κυνηγήσω” και να υλοποιήσω νέες ιδέες που είχα ξεκινήσει και με ενδιέφερε πολύ να συνεχίσω.


Το σήμερα

Κάπως έτσι λοιπόν έζησα ένα μικρό ντεζαβού αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έπρεπε να αλλάξω το blog απ' την αρχή! Ευτυχώς το template το είχα βρει καιρό πριν και όταν ήρθε η ώρα της αλλαγής, όπου και αν έψαξα, δεν βρήκα κάποιο άλλο στην συνέχεια να μου αρέσει περισσότερο. Το αγόρασα λοιπόν και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει εδώ και αρκετό καιρό! Γιατί εξαιτίας και μερικών αλλαγών που ήθελα και δε γνώριζα μόνη μου πως να υλοποιήσω, αγόρασα μαζί και την υπηρεσία εγκατάστασης του και έτσι δεν χρειάστηκε να σπαζοκεφαλιάζω για μερικές μέρες, τουλάχιστον όσον αφορούσε το βασικό κομμάτι της εμφάνισης.

Βέβαια πολλά τα όσα έμαθα και φέτος σε αυτήν την αλλαγή! Μετά από δύο χρόνια στον blogger φέτος συνειδητοποίησα ένα σημαντικό λάθος που έκανα τόσο καιρό (ακόμα γελάω not) και αποφάσισα να λάβω υπόψη μερικά ακόμα, που ενώ τα γνώριζα απλά δεν με απασχολούσαν. Οπότε είπα στον εαυτό μου φέτος ας πούμε ότι ξεκινάω απ' το μηδέν. Κι αφού ξεκινάω απ' το μηδέν ήρθε η ώρα να τα κάνω όλα σωστά (τουλάχιστον όσα γνωρίζω). Έτσι μπήκα στην διαδικασία να διαμορφώσω όλα τα άρθρα μου απ' την αρχή για πολλούς και διάφορους λόγους (Θα σας μιλήσω για αυτούς πιο αναλυτικά σε επόμενο post). Σχεδίασα και μερικά logos μέχρι να καταλήξω τελικά σε αυτό. Και αφού όλα είχαν γίνει όπως έπρεπε πια (κι ακόμα γίνονται, it's a LONG process), είπα να επαναπροσδιορίσω τον στόχο και σκοπό δημιουργίας του LACREME.


Σκέψεις για τη νέα χρονιά

Η αρχική μου ιδέα ήταν να μοιράζομαι ιδέες για έμπνευση και δημιουργία. Μπορώ να πω πως το έκανα αυτό ως ένα βαθμό. Φέτος συνειδητοποίησα ότι δε μου φτάνει αυτό. Θέλω το LACREME να είναι ένα site που να σε εμπνέει για να φτιάξεις την ζωή σου όπως θες, όπως ακριβώς λέει και το moto μου. Να είναι ένας χώρος θετικών vibes που πραγματικά σε βοηθάει και φεύγεις απ' αυτό ανανεωμένος, με φρέσκες ιδέες, διαφορετική οπτική και καλύτερη διάθεση! Όπως ύστερα από μερικές συζητήσεις που σε έχουν κάνει να δεις τον κόσμο διαφορετικά, ή ύστερα από μια ωραία ταινία ή ένα βιβλίο που δεν ήθελες να τελειώσει. Θέλω όσα γράφω και διαβάζετε, πραγματικά να είναι βοηθητικά και ουσιώδη και να σας μεταφέρω μέσα απ' τα δικά μου μάτια και οπτική άλλα πράγματα που βρίσκω ενδιαφέροντα και με εμπνέουν.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, φέτος σκέφτηκα να πάνε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Θέλω όσα μοιράζομαι να μου βγαίνουν αβίαστα. Να ενθουσιάζομαι με αυτό που πρόκειται να γράψω και να μην αποτελεί απλά μέρος της ρουτίνας μου. Να έχω περισσότερη δημιουργική “ελευθερία” χωρίς την πίεση του χρόνου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να εκλαμβάνετε κι εσείς λίγο απ' την χαρά και τον ενθουσιασμό μου την στιγμή που διαβάζετε το post.

Η αλήθεια είναι ότι για τα άρθρα μου αφιερώνω αρκετό χρόνο και για αυτό που θα γράψω, αλλά και για να βρω ή να τραβήξω τις κατάλληλες φωτογραφίες, να τις επεξεργαστώ κατάλληλα ώστε να βγει ένα αποτέλεσμα που αρέσει πρώτα σε μένα. Όλη αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και απολαυστική παράλληλα εφόσον δεν υπάρχει πίεση χρόνου. Γιατί πραγματικά μπορώ και μου αρέσει να αφιερώνω αρκετές ώρες, μέχρι να βγάλω ένα άρτιο οπτικά αποτέλεσμα, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.


Αποφάσεις για την νέα χρονιά

Για την νέα χρονιά αποφάσισα να βγαίνουν μόνο 2 ίσως και 3 post την εβδομάδα γιατί απλά θέλω να απολαμβάνω κι εγώ όλη την διαδικασία περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ξεκίνησα το blog για να μοιράζομαι όλο αυτόν τον ενθουσιασμό, μέσα από ότι φτιάχνω ή ανακαλύπτω με τον καιρό.

Όλον αυτόν τον καιρό έχω περάσει από διάφορες φάσεις. Την πρώτη χρονιά ξεκινάς πάντα με όρεξη και θες να τα κάνεις όλα μαζί και είναι λογικό, ο ενθουσιασμός σου δε σε αφήνει. Έτσι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του blog μοιραζόμουν μέχρι και 5-6 άρθρα την εβδομάδα. Την δεύτερη χρονιά εξαιτίας όσων σας περιέγραψα παραπάνω δε μπορώ να πω ότι συνέχισα κατά τον ίδιο τρόπο. Επειδή όμως μου αρέσει το blogging και θέλω να κρατάω τον ενθουσιασμό μου μαζί του ζωντανό, χωρίς να κορεστεί η σχέση μας και να το βαρεθώ ή να με απογοητεύσει, στην παρούσα φάση αυτή είναι η χρυσή τομή συχνότητας, σύμφωνα με το περιεχόμενο που θέλω να έχω από εδώ και πέρα.

Έπειτα από δύο χρόνια συνειδητοποίησα ότι το blog μου τελικά ανήκει στην κατηγορία lifestyle. Στην πραγματικότητα οι στήλες μου και τα άρθρα που μοιράζομαι μαζί σας αφορούν πράγματα που μου αρέσουν και κολλάνε με τον δικό μου τρόπο ζωής. Όπως εγώ μεγαλώνω και ωριμάζω κατά τον ίδιο τρόπο αυτό αντικατοπτρίζεται και στο blog μου. Και επειδή είμαι άνθρωπος και εξελίσσομαι, αλλάζουν οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα μου, σ' αυτό το ταξίδι και σε όλη την πορεία της ζωής μου θα με ακολουθεί και η θεματολογία του blog.

Έτσι για την νέα χρονιά έχω πολλές καινούριες ιδέες και θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε τα οποία θα δείτε στην πορεία, κάποια ίσως και λίγο διαφορετικά από ότι σας έχω συνηθίσει, αλλά στην ουσία πάντα σχετίζονται με το υπόλοιπο περιεχόμενο. Το LACREME από δω και πέρα δε θέλω να αφορά μόνο εμένα αλλά και όλους εσάς. Όλους όσους έχουν κάτι διαφορετικό να πουν, κάτι πρωτότυπο να δείξουν, κάτι καινοτόμο να προτείνουν.


#SPREADTHELOVINSPIRE

Με αυτήν την λογική λοιπόν κατέληξα στην ιδέα της δημιουργίας ενός hashtag, για να μοιράζομαι όσα μου αρέσουν μαζί σας στο Instagram, αλλά και για να σας δείχνω περισσότερες ιδέες από όσα ανακαλύπτω και παίρνω έμπνευση από άλλους ανθρώπους εκεί έξω, όπως ακριβώς κάνω και στα αγαπημένα του μήνα. Γιατί πραγματικά δε μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά παίρνω όταν ανακαλύπτω κάτι μοναδικό, και πόσο ενθουσιάζομαι παράλληλα με το ταλέντο μερικών ανθρώπων αλλά και την αφοσίωση, εργατικότητα και αγάπη που δείχνει ο καθένας και την εκφράζει μέσα απ' την “τέχνη” του. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μια παρόμοια κίνηση ξεκίνησε ήδη τον Αύγουστο με το #monofollow στο Instagram, πριν καν προλάβω να σας μιλήσω για αυτό εξαιτίας του διαλείμματος που έκανα απ' το blog και γενικά. Η νέα χρονιά λοιπόν για το LACREME είναι αφιερωμένη στο να διαδώσουμε την αγάπη!Αλλά σαν να έγραψα ήδη πολλά... Ίσως και να είναι το πιο φλύαρο post από όσα έχω γράψει μέχρι τώρα. Αν καταφέρατε να διαβάσετε μέχρι εδώ εύχομαι μια όμορφη και δημιουργική χρονιά σε όλους! Ο Σεπτέμβρης είναι ο νέος Ιανουάριος δεν το ξέρατε;
Spread the love & inspire!
SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Πολύ μου άρεσε η ανασκόπηση σου και πολλά από αυτά που αναφέρεις είναι και στο δικό μου το μυαλό! Αναμένω με χαρά να δω τα καινούργια (αλλά και τα παλιά αγαπημένα) "πράγματα" που θα μας φέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα! Σαν να την έχω καθιερώσει αυτήν την ανασκόπηση κάθε χρόνο.. Καλή και δημιουργική χρονιά να έχεις!! :)

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes