Εσύ θυμάσαι γιατί ξεκίνησες;
Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που σε έκανε να ξεκινήσεις; Θυμάσαι γιατί ξεκίνησες;

Είναι εύκολο να ξεχαστείς και να χαθείς μέσα στον λαβύρινθο του blogging και vlogging κόσμου. Είναι ουτοπικά όμορφα πλασμένος. Παντού θα βρεις συμβουλές για το πως πρέπει να κάνεις αυτό, κι εκείνο, και τ' άλλο..

Διαβάζεις πολλά σ' αυτό σου το ταξίδι, “συναντάς” επίσης και πολλούς, κι αρχίζεις να επηρεάζεσαι απ' την δική τους πορεία.. Σιγά σιγά αρχίζεις να χάνεις τον δρόμο σου και τη χαρά δημιουργίας του περιεχομένου σου. Κυνηγάς αριθμούς! Followers, likes, views.. Κάνεις τα πάντα στην προσπάθεια σου να τα αυξήσεις, χάνοντας στην ουσία τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησες να τα κάνεις όλα αυτά...

Όχι, δεν τα κάνεις για τους άλλους. Ο σκοπός δεν είναι να ευχαριστήσεις τους άλλους – κοινό σου. Πρωταρχικό ρόλο σ' αυτή την ιστορία έχεις ΕΣΥ! Για τον εαυτό σου ξεκίνησες, για να εκφράζεις αυτό που αγαπάς. Η δική σου αλήθεια είναι που θα πρέπει να βρει ανταπόκριση από συγκεκριμένο κοινό, και κατ' επέκταση να αρχίσει να “ταυτίζεται” μαζί σου και όχι το αντίθετο!

Δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ για να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις ένα σωρό διαφορετικών ανθρώπων. Είναι αδύνατον να το πετύχεις αυτό, αν ο μοναδικός σκοπός σου είναι “να πετύχεις”. Αλλά ακόμα κι αν τα καταφέρεις, πως θα 'χεις γίνει σ' αυτή σου την προσπάθεια; Δε θα 'σαι ο ίδιος!

Βλέπω παντού τέτοια παραδείγματα ανθρώπων που κάνουν ακριβώς αυτό! Θαμπώνονται απ' αυτόν τον χώρο, και απ' την “επιτυχία” και την “αναγνώριση” που αρχίζουν ή επιδιώκουν να έχουν, με αποτέλεσμα να χάνουν κάθε φορά λίγο απ' τον εαυτό τους. Παρασύρονται μέσα σε αυτήν τους την προσπάθεια να πετύχουν, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, με αποτέλεσμα πια να μην παίρνουν καμία ευχαρίστηση από αυτό που ΜΟΝΟΙ τους επέλεξαν να κάνουν, για να μοιράζονται αυτό που αγαπάνε.

Πια είναι πολύ μακριά απ' την πρωταρχική τους ιδέα, κάνοντας αυτό που θα ήθελε να δει ο “ιδανικός τους αναγνώστης”, γιατί έτσι διάβασαν κάπου πως πρέπει, ή αυτό που τους αποφέρει μεγαλύτερο “όφελοςόποιο κι αν είναι αυτό, ή ακόμη χειρότερα ρωτάνε το κοινό τους τι θέλει και επιλέγουν να κάνουν αυτό που θα τους πει η πλειοψηφία. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ρώτησες εσένα τι θέλεις; 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι για εσένα και γιατί το θέλεις εσύ; Όχι για να το δείξεις στο blog σου, στο κανάλι σου, στους followers σου σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο... Πότε έγραψες κάτι ή έφτιαξες κάτι ή έβγαλες έστω μια φωτογραφία ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ! Να την κρατήσεις ολόδικια σου! Χωρίς να έχεις κάποιο σκοπό να πετύχεις.. Χωρίς να θέλεις να αυξήσεις το κοινό σου, χωρίς να ψάχνεις “επιβράβευση”, χωρίς να θέλεις να προωθήσεις κάτι.. απλά, για την δική σου απόλαυση, για να περάσεις εσύ όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο σου...


Εσύ θυμάσαι γιατί ξεκίνησες;Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes