Χρήσεις του ενεργού άνθρακα


Ο ενεργός άνθρακας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός τελευταία, καθώς τον ακούμε να υπάρχει σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης και υγιεινής, από μάσκες προσώπου μέχρι τσίχλες! Είναι μια λεπτή άοσμη, άγευστη και μη τοξική μαύρη σκόνη 100% φυσική. Στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, όπου το κάρβουνο καίγεται με την παρουσία αερίου και κατά συνέπεια να παράγονται μικροί πόροι στο εσωτερικό του ξυλάνθρακα. Έχει την ιδιότητα να μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές το βάρος του, σε βαρέα μέταλλα, τοξίνες, δηλητήρια και άλλες χημικές ουσίες.


ΧΡΗΣΕΙΣ

Λεύκανση των δοντιών
Η πιο δημοφιλής χρήση του ενεργού άνθρακα είναι ότι πρόκειται για φυσικό λευκαντικό των δοντιών, αφού οι ισχυροί μικροσκοπικοί του πόροι βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων ,δίνοντας έτσι ένα λευκότερο χαμόγελο. 

Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα ενεργού άνθρακα στην οδοντόκρεμα σας και να βουρτσίσετε τα δόντια σας κανονικά. Θα δείτε διαφορά απ' την πρώτη κιόλας εφαρμογή!

Σαπούνια και μάσκες προσώπου
Ο ενεργός άνθρακας απορροφά αποτελεσματικά από την επιδερμίδα τις τοξίνες και την καθαρίζει σε βάθος σε περίπτωση που είναι ιδιαίτερα λιπαρή "τραβώντας" το "λάδι" από τους πόρους, αφήνοντας έτσι ένα καθαρό και απαλό πρόσωπο.

Κυκλοφορούν στο εμπόριο πολλές μάσκες και σαπούνια προσώπου με ενεργό άνθρακα τα οποία όμως περιέχουν και πρόσθετα χημικά. Μπορείτε να τα αποφύγετε αγοράζοντας σκόνη ενεργού άνθρακα για την περιποίηση του προσώπου σας.

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναμίξετε ίσα μέρη ενεργού άνθρακα με νερό για να φτιάξετε την δική σας μάσκα προσώπου. Την απλώνετε στο πρόσωπο σας μέχρι να στεγνώσει και έπειτα την αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Φιλτράρισμα νερού
Το σύστημα φιλτραρίσματος του νερού με ενεργό άνθρακα απομακρύνει τις τοξίνες που βγαίνουν από την βρύση, κάνοντας το νερό πόσιμο και ασφαλή για κατανάλωση.

Αποτοξίνωση
Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται ευρύτατα στα νοσοκομεία στις περιπτώσεις δηλητηριάσεων, ενώ χάπια ενεργού άνθρακα μπορούν να καταναλωθούν σε περίπτωση που θέλετε να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Η κατανάλωση τους υποστηρίζεται ότι μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει ένα hangover.

Φούσκωμα
Διευκολύνει στο αίσθημα του φουσκώματος η λήψη ενεργού άνθρακα ύστερα από ένα βαρύ γεύμα, συμβάλλοντας στην ισορροπία του πεπτικού συστήματος.*Για οποιαδήποτε άλλη χρήση πέρα της καλλυντικής, καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

                                                                                      
Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow
SPREAD THE LOVE

2 σχόλια :

  1. Μπράβο Ρία!!! Πολύ ωραίο άρθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα!! Για κάποιο λόγο το σχόλιο σου είχε πάει στα ανεπιθύμητα.. Τώρα το είδα..

      Διαγραφή

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes