10 Μύθοι ομορφιάς καταρρίπτονται!


Ακούγονται πολλά γύρω απ' την ομορφιά, συμβουλές, ιδέες και λύσεις, που με την πάροδο του χρόνου και ενώ δεν το έχουμε ψάξει παραπάνω, συνεχίζουμε να πιστεύουμε μέχρι σήμερα! Κατά πόσο όμως είναι αλήθεια κάποια γεγονότα για την περιποίηση μας και όχι απλά ένας μύθος που έγινε γνωστός από στόμα σε στόμα;

Ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση της αλήθειας! Πάμε να δούμε μαζί τους μύθους ομορφιάς που κάθε σύγχρονη γυναίκα πρέπει να γνωρίζει...


1. Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα δεν χρειάζεσαι ενυδάτωση
Λάθος! Ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση. Η χρήση ισχυρών καθαριστικών που απομακρύνουν την λιπαρότητα δε κάνουν απαραίτητα καλό. Συνήθως αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγή λιπαρότητας. Γι' αυτό πάντα μετά τον καθαρισμό καλή είναι η χρήση ενυδατικής για την αποκατάσταση του pH της επιδερμίδας και της ρύθμισης της λιπαρότητας.

2. Αν κόψεις τα μαλλιά σου τα βοηθάς να δυναμώσουν
Το να κόψεις τα μαλλιά σου δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την ανάπτυξη τους, καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν και αναπτύσσονται από τη ρίζα και όχι από τις άκρες.

3. Πρέπει να επιλέγεις προϊόντα σύμφωνα με την ηλικία σου
Πρέπει να επιλέγεις προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου! Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και παρουσιάζει διαφορετικά σημάδια γήρανσης που επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Διαφορετικό δέρμα έχει μια κοπέλα στα 25 που καπνίζει, ξενυχτάει, πίνει και διαφορετικό μια της ίδιας ηλικίας που προσέχει την υγεία και διατροφή της.

4. Για να βρεις την απόχρωση του make up δοκίμασε το στον καρπό σου
Λάθος. Το χρώμα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του λαιμού σου και το σωστό σημείο για να το δοκιμάσεις είναι στη γραμμή του σαγονιού σου.

5. Μπορείς να μειώσεις τους πόρους σου
Μύθος! Δεν μπορείς να μικρύνεις τον αριθμό των πόρων σου, μονάχα να τους συσφίξεις και να τους καθαρίσεις από τους ρύπους που τους κάνουν να δείχνουν μεγαλύτεροι.

6. Για να πιάσει η βαφή πρέπει να είσαι άλουστη
Η απόδοση της βαφής δεν επηρεάζεται απ' την καθαρότητα των μαλλιών. Τα μαλλιά θα βάψουν έτσι κι αλλιώς! Το πιο πιθανό είναι να τσούζει ή να δημιουργηθεί η αίσθηση φαγούρας όταν είσαι φρεσκολουσμένος εξαιτίας του μασάζ που έχει προηγηθεί στο κεφάλι.

7. Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια
Στην πραγματικότητα η πιθανή εμφάνιση ατελειών ευθύνεται στον υψηλό γλυκαιμικό δείκτη των τροφών. Στην περίπτωση που έχεις ήδη τάσεις λιπαρότητας επηρεάζονται οι σμηγματογόνοι αδένες με την αύξηση του σακχάρου, και έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σπυριών.

8. Τα μαλλιά συνηθίζουν το ίδιο σαμπουάν
Δεν ισχύει! Αν παρατηρείς διαφορά στην όψη και την υφή των μαλλιών σου κυρίως ευθύνονται άλλοι παράγοντες όπως το άγχος, κακή διατροφή, ορμόνες, προϊόνταstyling κλπ.

9. Όταν αφαιρέσεις μια άσπρη τρίχα αυτές πολλαπλασιάζονται
Μύθος. Το μόνο που πετυχαίνεις τραβώντας τις άσπρες τρίχες είναι η αποδυνάμωση του θύλακα της τρίχας έως και την καταστροφή του.

10. Αν ένα προϊόν προκαλεί αίσθηση καψίματος ή τραβήγματος σημαίνει ότι δουλεύει
Αν καίει σημαίνει ότι η επιδερμίδα μας έχει ερεθιστεί και καλό θα ήταν να το ξεπλύνουμε αμέσως! Το ίδιο ισχύει και αν αισθανόμαστε το δέρμα μας να τραβάει. Αυτό σημαίνει πως το προϊόν που χρησιμοποιούμε είναι λάθος για την επιδερμίδα μας ή το παρακάνουμε με ένα προϊόν καθαρισμού.


Εσύ ποιους γνώριζες και ποιους έμαθες σήμερα;Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Follow

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes