Βαφή μαλλιών στο σπίτι; Κάντο σωστά!

Βαφή μαλλιών στο σπίτι; Κάντο σωστά!

Θες να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι αλλά δεν έχεις ιδέα από κομμωτική και φωνάζεις κάποια φίλη σου να σε βοηθήσει ή ακόμα τα βάφεις και μόνη σου. (Εδώ θέλω να σε συγχαρώ γιατί δεν είναι εύκολο να βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου!) Εγώ λοιπόν σήμερα θα σου δώσω κάποιες συμβουλές και θα σου πω την αναλυτική διαδικασία για να μπορέσεις να το κάνεις σωστά και όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται!

Καταρχάς τα πράγματα που θα χρειαστείς πέρα απ τη βαφή σου είναι :
  • Γάντια
  • Μπολάκι πλαστικό ( Όχι μεταλλικό γιατί οξειδώνεται)
  • Πινέλο
  • Βαζελίνη
  • Μια παλιά πετσέτα

Αρχικά χτενίζουμε καλά τα μαλλιά μας και τα ξεμπερδεύουμε, ώστε να μας διευκολύνει στη συνέχεια να κάνουμε τα χωρίσματα για να περάσουμε τη βαφή. Έπειτα τοποθετούμε λίγη βαζελίνη περιμετρικά των μαλλιών ώστε να αποφύγουμε να λερώσουμε το δέρμα μας με τη βαφή. Βάζουμε μια πετσέτα στους ώμους μας για να μη λερωθούμε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της βαφής και είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε!

Αφού έχουμε αναμίξει την βαφή με τη σωστή ποσότητα οξυζενέ σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στο φυλλάδιο της βαφής, χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε σταυρό κάνοντας ένα χώρισμα απ' το μέσο του μετώπου ως τον αυχένα! Απλώνουμε τη βαφή στο σημείο που έχουμε κάνει το χώρισμα και μετά χωρίζουμε απ' την κορυφή του κεφαλιού κάθετα μέχρι το ύψος του αυτιού, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο και απ' την άλλη!

Έχοντας τελειώσει με το σταυρό, σ' αυτό το σημείο ξεκινάμε να βάφουμε τα μαλλιά ανάλογα με το αν έχουμε άσπρες τρίχες, από μπροστά δεξιά και αν δεν έχουμε από πίσω δεξιά! Παίρνουμε λεπτές τούφες, κάνοντας παράλληλα χωρίσματα ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Συνεχίζουμε αριστερά με τον ίδιο τρόπο και μετά προχωράμε στο μπροστινό μέρος ή το πίσω ανάλογα από που ξεκινήσαμε.

Μόλις τελειώσουμε τις ρίζες κρατάμε χρόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη βαφή μας (συνήθως είναι 35 λεπτά). Στη συνέχεια αν θέλουμε περνάμε και τα έξω. Ξεκινάμε από τα πίσω μαλλιά και ανεβαίνουμε σιγά σιγά προς τα πάνω παίρνοντας μικρές τούφες.

Αφού έχει τελειώσει ο χρόνος παραμονής είμαστε έτοιμοι για λούσιμο. Κάνουμε ένα καλό μασάζ σε όλο το κεφάλι όπως βρίσκεται πάνω η βαφή και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η βαφή και να βγει πιο εύκολα με το λούσιμο απ' το δέρμα μας. Στη συνέχεια βρέχουμε ελαφρά το κεφάλι μας χωρίς να ξεβγάλουμε και συνεχίζουμε το μασάζ με τη βαφή. Στην ουσία χρησιμοποιούμε τη βαφή σαν σαμπουάν και αυτό είναι και το μυστικό! Το πρώτο χέρι πάντα γίνεται με τη βαφή και η βαφή μόνο μπορεί να αφαιρέσει τη βαφή απ' το κεφάλι μας!

Τέλος ξεβγάζουμε καλά μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό και αν έχει ακολουθηθεί σωστά αυτή η διαδικασία αυτό είναι που θα μας δώσει και διάρκεια στο χρώμα μας γιατί έτσι κλείνουμε τα λέπια της τρίχας και κλειδώνουμε το χρώμα για έντονο, ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα που διαρκεί!

Τώρα λουζόμαστε κανονικά με το σαμπουάν μας κάνοντας ένα χέρι και ξεβγάζουμε. Αν ακολουθήσαμε τη παραπάνω διαδικασία όπως έπρεπε δε χρειάζεται κι άλλο! Στη συνέχεια βάζουμε κοντίσιονερ και είμαστε έτοιμες! Μετά τη βαφή δε κάνουμε ποτέ μάσκα γιατί η μάσκα ανοίγει τα λέπια της τρίχας και όλη η παραπάνω διαδικασία θα πάει χαμένη. Μάσκα μπορούμε να κάνουμε από την επόμενη φορά που θα λουστούμε!


Αυτά για σήμερα.. Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το ποστ! Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια από κάτω και θα χαρώ να απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση. Βαφή μαλλιών στο σπίτι; Κάντο σωστά!Διαβάστε επίσης:

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes