Περιποίηση προσώπου το χειμώνα

Περιποίηση προσώπου το χειμώνα

Τώρα που διανύουμε τον Οκτώβρη και θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα κρύα σκέφτηκα να γράψω για το ποια είναι η σωστή περιποίηση του προσώπου για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Καθώς άλλες ανάγκες έχει το πρόσωπο και το δέρμα την περίοδο του χειμώνα, έτσι πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες.

Mε τα πρώτα κρύα το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και ευαίσθητο και έχει ανάγκη από ενυδάτωση και καλό καθαρισμό γιατί με τα υπολείμματα του μακιγιάζ και το κρύο είναι πιο εύκολο να φράξουν οι πόροι και να δημιουργούνται μικρές ατέλειες και σπυράκια.

Βασικό όπλο περιποίησης για τον καθαρισμό του προσώπου μας αποτελεί ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Μετά από το ντεμακιγιάζ για βαθύτερο καθαρισμό του προσώπου απαραίτητη είναι η χρήση ενός καθαριστικού τζελ- σαπουνιού (όχι πολύ ισχυρού, γιατί θα αφυδατώσει χειρότερα την επιδερμίδα μας και θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε) που θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ από την επιδερμίδα μας καθώς και τους ρύπους της ατμόσφαιρας και τη σκόνη που συγκεντρώνεται στο δέρμα μας. Τέλος είναι η ώρα της ενυδατικής μας.

Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να προσθέσουμε στην ρουτίνα περιποίησης μας ένα προϊόν απολέπισης ώστε να φεύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και να μένει το δέρμα μας καθαρό και λείο.

Ένα πράγμα που δε πρέπει να ξεχνάμε ακόμα είναι η χρήση του αντηλιακού μας. Παρότι χειμώνας ο ήλιος βρίσκεται εκεί με όλες τις αρνητικές επιδράσεις που φέρει η ακτινοβολία του στο δέρμα μας. Δεν είναι απαραίτητη βέβαια η χρήση ενός υψηλού δείκτη προστασίας και έτσι μπορείτε να συνδυάσετε την προστασία που χρειάζεστε με την ενυδατική σας αφού οι περισσότερες έχουν έναν ελάχιστο δείκτη προστασίας 
SPF 15.


Bonus Tips
  • ΜΗ ξεχνάτε να πίνετε νερό! Το χειμώνα έχουμε τη τάση να καταναλώνουμε λιγότερο νερό σε σχέση με το καλοκαίρι, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση και εμφάνιση του δέρματος μας.
  • Αποφύγετε να πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό γιατί το αφυδατώνει.
  • Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από ένα ζεστό μπάνιο για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο! 

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το post ή να σας υπενθύμισε αυτά που συνήθως παραβλέπουμε και ξεχνάμε να κάνουμε... 

Nα φροντίζετε τον εαυτό σας!Περιποίηση προσώπου το χειμώνα
Διαβάστε επίσης:

Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας σε Instagram και Twitter για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις!

SPREAD THE LOVE

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © LACREME | Privacy Policy Designed by OddThemes