Πως να παίρνεις πάντα τη σωστή απόφαση σε ότι κι αν κάνεις
Κάθε μέρα χρειάζεται να παίρνουμε ένα σωρό αποφάσεις απ' το τι θα φορέσουμε, τι θα φάμε, τι δουλειά θα κάνουμε, με αποτέλεσμα συχνά να καταλήγουμε σε σύγχυση. Γιατί εντάξει οι περισσότερες αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε μέσα στη μέρα μπορεί να μη φαντάζουν και τόσο σημαντικές. Αλλά τι γίνεται όταν από μια απόφαση κρίνεται ολόκληρο το μέλλον σου;

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Γι' αυτό λοιπόν το μόνο πράγμα που έχεις να κάνεις αρχικά είναι να ακούσεις τοένστικτό σου και να διαλέξεις αυτό που θα σκεφτείς πρώτο, πριν προλάβει να εμπλακεί το υπεραναλυτικό κομμάτι του μυαλού σου και σε μπερδέψει. Ναι μπορεί να ακούγεται κοινότοπο το να ακολουθήσεις το ένστικτο σου αλλά έτσι είναι. Αυτή η εσωτερική φωνούλα που μας μιλάει και πολλές φορές την αγνοούμε, πάντα κοιτάει το καλό μας και μόνο σκοπό έχει να μας βοηθήσει!

Έχε στο μυαλό σου τους στόχους σου
Στη συνέχεια αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου “Πως θα με βοηθήσει αυτή η επιλογή στο μέλλον;”. Αν η απάντηση είναι αρνητική και μια τέτοια ενέργεια δεν θα έχει θετική επίδραση πάνω σου και σε αυτό που θες να είσαι, τότε πολύ απλά απόφυγε τη! Γιατί το έχουμε ξαναπεί ακόμα και η παραμικρή “κακή” συνήθεια όσο αθώα κι αν φαίνεται, αν επαναλαμβάνεται συχνά σε βάθος χρόνου δε θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και για να αποφύγω τις γενικότητες να σου δώσω ένα παράδειγμα.. Πες ότι θες να κόψεις το κάπνισμα, με το να κάνεις ένα τσιγάρο την ημέρα αυτό σαφώς και δε σε βοηθάει να το κόψεις γιατί παραμένει η εθιστική επίδραση της νικοτίνης πάνω σου και σε βάθος χρόνου, αν υπάρχει και θέμα υγείας, ναι μεν θα δεις ένα ποσοστό βελτίωσης αλλά δεν θα υπάρχουν τόσο θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με το αν το είχες κόψει τελείως. Στο κάτω κάτω όλα είναι στο μυαλό! Βάλε τον εαυτό σου πάνω απ' όλα και σκέψου ότι σε καμία περίπτωση δε σου επιτρέπεις να εξαρτάσαι από μια τέτοια συνήθεια! Είναι και θέμα αυτοελέγχου. (Θα μιλήσουμε για αυτό σε επόμενο άρθρο)

Σταμάτα να δίνεις στον εαυτό σου περισσότερες επιλογές
Ένας τρόπος να το κάνεις αυτό, για να γλιτώσεις χρόνο, είναι να αγοράζεις συγκεκριμένα ρούχα. Βρες το στυλ σου και αγόραζε μόνο ρούχα που είναι ευκολοσυνδύαστα μεταξύ τους! Έτσι θα γλιτώνεις πολύτιμο χρόνο όταν θα πρέπει να βρεις τι θα φορέσεις καθώς θα ξέρεις πως όλα ταιριάζουν μεταξύ τους και με τα κατάλληλα αξεσουάρ πάντα μπορείς να απογειώσεις το στυλ σου χωρίς κόπο. Με την παραμικρή λήψη αποφάσεων μειώνεται αυτόματα το επίπεδο της σωστής κρίσης και ενεργητικότητας σου, πράγμα που μπορείς να αποφύγεις αν ετοιμάζεις απ' τη προηγούμενη μέρα τι θα φορέσεις, αφιερώνοντας έτσι την ενέργεια σου σε σημαντικότερες αποφάσεις.


Και να θυμάσαι ποτέ μην παίρνεις αποφάσεις όταν δεν έχεις την ανάλογη θετική διάθεση. Μπορεί να σου κοστίσει και να το μετανιώνεις για όλη σου τη ζωή όντας επηρεασμένος από εξωτερικούς παράγοντες, κακή διάθεση, νεύρα κλπ. Αν δεν ξέρεις τι απόφαση να πάρεις, πάντα είναι προτιμότερο να ζητήσεις τη γνώμη κάποιου ανθρώπου που εμπιστεύεσαι. Mε τη βοήθεια του, βλέποντας τα πράγματα πιο αντικειμενικά, μπορεί να σε οδηγήσει να κάνεις την πιο ευεργετική για σένα επιλογή!Αν σας άρεσε το σημερινό post κάντε share και ακολουθήστε τη σελίδα La creme στα social media για να μη χάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις! Και όπως πάντα μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας κατασκευή ή άρθρο γράφοντας ένα guest post! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


FollowΔεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.