Γιατί περιπλέκουμε τη ζωή μας;
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας αν απλά λέγαμε αυτό που νιώθουμε, αν απλά κάναμε αυτό που θέλουμε, αν δείχναμε αυτό που αισθανόμαστε;

Αντ' αυτού σκεφτόμαστε πολύ, συνέχεια! Και γιατί το ένα, γιατί το άλλο, ας κάνω αυτό για να έχω αυτό το αποτέλεσμα, μη δείξω εκείνο γιατί δε θέλω να καταλάβουν το άλλο.. Κάνοντας περίπλοκη ακόμα και την πιο απλή κατάσταση.

Περιορίζουμε τον εαυτό μας δημιουργώντας μια “περσόνα” που πιστεύουμε θα είναι πιο αρεστή! Κρυβόμαστε πίσω απ' το ρόλο που σκηνοθετούμε ζώντας με το φόβο να είμαστε ο εαυτός μας! Φτιάχνουμε σενάρια με το μυαλό μας και προσπαθούμε να προβλέψουμε και τη παραμικρή κίνηση για να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν ήμασταν όλοι αληθινοί; Αν εξαλείφαμε τις περιορισμένες αντιλήψεις μας που μας κάνουν να ζούμε με το φόβο, που μας κάνουν να ενεργούμε με φόβο! Και ζούσαμε απλά, αντιμετωπίζοντας τα πράγματα όπως ακριβώς έρχονται και τη στιγμή που έρχονται.

Ας είμαστε απλά ο εαυτός μας λοιπόν επιλέγοντας να ζήσουμε μια απλή και ήρεμη ζωή χωρίς “γιατί” να τυραννάνε το μυαλό μας! Ας ζήσουμε απλά χωρίς να σκεφτόμαστε τα “αν”, τα “πρέπει”, τα “μην”! Ας συμπεριφερθούμε φυσιολογικά και όπως μας βγαίνει! Ας είμαστε ο εαυτός μας! Κι αν αρέσει καλώς.. Αν δεν αρέσει, ποιος νοιάστηκε; Τουλάχιστον θα είμαστε αληθινοί!

Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου σήμερα! Επέλεξε να είσαι ο εαυτός σου χωρίς φόβο!

4 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφο άρθρο!!Γενικά το blog σου,μου αρέσει πολύ!Είναι πρωτότυπο..φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Ό,τι με εμπνέει γράφω.. Ελπίζω να εμπνέω κι άλλους μέσα από εδώ.. Φιλιά :)

   Διαγραφή
 2. Πόσο δίκιο έχεις... και πόσο το να είσαι ο εαυτός σου θεωρείται πια αντισυμβατικό και όχι το αντίθετο! Πολλές φορές φτάνω στο να πω κάτι αλλά λέω άσε δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου! Όλο αυτό σε καταπιέζει και ας λένε πως είναι κανόνες καλής συμπεριφοράς!

  http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εντάξει σε κάποια θέματα πρέπει να κρατάμε και λίγο τους τύπους.. Το θέμα είναι τι κάνουμε εκεί που πρέπει να είμαστε αληθινοί αλλά ενεργούμε με εγωισμό! Και σε διάφορα άλλα βέβαια..

   Διαγραφή

Από το Blogger.