Πως να καταπολεμήσεις το άγχοςΖούμε σε μια εποχή που όλα γύρω μας τρέχουν σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τρέχουμε και εμείς μαζί τους για να τα προλάβουμε. Δε θα πρεπε! Αυτό αυτόματα μας δημιουργεί άγχος που μόνο ωφέλιμο δεν είναι για την ψυχική μας υγεία και τον οργανισμό μας!

Αν θες να κάνεις το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση τους άγχους σου, αρκεί απλά να συνειδητοποιήσεις το λόγο που αγχώνεσαι! Τι είναι αυτό που σε κάνει να αγχώνεσαι;

Σκέψου τώρα, όσο πιο πολύ και συχνά συνεχίσεις να το σκέφτεσαι θα αλλάξει κάτι; Πιστεύεις ότι με το να σκέφτεσαι και να αγχώνεσαι θα αποκτήσεις ως δια μαγείας τη δύναμη ελέγχου πάνω στην κατάσταση και τη δυνατότητα να την αλλάξεις; Δε νομίζω!

Απλά αποδέξου την κατάσταση και ηρέμησε! Ότι είναι να γίνει θα γίνει, είτε αγχωθείς είτε όχι. Με το να αγχωθείς δε θα αλλάξει τίποτα και ίσως το άγχος σου κάνει τα πράγματα χειρότερα. Καταρχάς δεν κάνει σε εσένα καλό! Απλά αποδέξου ότι δεν έχεις τη δύναμη να τα ελέγχεις όλα και πως η υπερβολική σκέψη και ανάλυση που οδηγούν στο άγχος δε θα σου δώσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα άγχους κατά καιρούς. Ελπίζω βλέποντας τα πράγματα απ' αυτή την οπτική γωνία να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος σας ή έστω να το ελαττώσετε! Και ένα μικρό τιπ που μπορεί να βοηθήσει! Καθίστε και γράψτε σε ένα χαρτί ότι πρέπει να γίνει και σας δημιουργεί άγχος. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε να το βγάλετε από το μυαλό σας και να έχετε ένα πράγμα λιγότερο να σκέφτεστε!


Να είστε όλοι καλά και μη μου αγχώνεστε! Η ζωή είναι τόσο ωραία ώστε να σκάμε για μικροπράγματα! Τα πάντα αντιμετωπίζονται! Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.