Γιατί πρέπει να λες πιο συχνά όχιΈχουμε συνηθίσει να θέλουμε να είμαστε αρεστοί, να προσπαθούμε να μη χαλάμε χατήρι σε κανέναν και να επιδιώκουμε να τα έχουμε καλά με όλους! Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αλλά τι γίνεται με τις δικές μας ανάγκες, όταν προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τους άλλους καταπιέζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό;

Γι' αυτό λοιπόν μάθε να λες όχι στα πράγματα που δε θες να κάνεις. Κάνοντας χώρο για αυτά που θες να κάνεις πραγματικά! Δημιούργησε χρόνο για τον εαυτό σου και τις δραστηριότητες που θες και απολαμβάνεις να κάνεις. Μη φτάσεις βέβαια και στο άλλο άκρο γινόμενος αντιπαθής, αλλά ποτέ μη ξεχνάς να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να στηρίζεις τις επιλογές σου.

Με όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και με τους γρήγορους ρυθμούς που κυλά είναι εύκολο να χάσεις τη μπάλα! Ειδικά αν είσαι ένας άνθρωπος που είσαι πάντα ευγενικός και καλόβολος. Αλλά τι γίνεται με τα δικά σου θέλω; Εσένα ποιος θα σε ακούσει; Μάθε να ακούς εσύ τον εαυτό σου και να μην τον παραμελείς! Αν δεν αισθάνεσαι καλά με κάτι, είτε αυτό είναι μια δραστηριότητα της παρέας σου, είτε κάτι που σου έχουν αναθέσει να κάνεις αλλά δεν είναι και αρμοδιότητα σου, μάθε να λες όχι! Δε χρειάζεται να είσαι καλός με όλους και μην αφήνεις να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σου!

Δεν ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο για να προσαρμοστούμε κάτω από ένα συγκεκριμένο καλούπι (αν και αυτό επιδιώκουμε όλοι να κάνουμε, θέλοντας να ταιριάξουμε με το σύνολο) αλλά για να ξεχωρίσουμε, γι' αυτό και όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί. Μην αφήνεις λοιπόν τις φοβίες σου να σε κρατάνε πίσω απ' αυτό που πραγματικά θες να κάνεις! Βρες τη φωνή σου! Διεκδίκησε τα θέλω σου! Αγάπα τον εαυτό σου! Γίνε εσύ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.